Subway, oprește abuzul împotriva animalelor!

Subway este lanțul de fast food cu cele mai multe magazine de pe glob. Subway promite majorității clienților că mâncărurile oferite sunt de calitate superioară și că au fost produse într-un mod sustenabil și cu standarde etice ridicate.
Cu toate acestea, lucrurile stau exact invers. Puii care ajung în sandwich-urile și salatele Subway au trăit și au murit în condiții sfâșietoare.
Din cauza selecției și modificărilor genetice, acești pui cresc într-un ritm accelerat și ajung la o greutate foarte mare într-un timp foarte scurt.
 
Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă acest ritm nenatural de creștere, imaginați-vă un copil de 5 ani care ar avea 150 de kilograme.
Foto: Otwarte Klatki
Foto: Otwarte Klatki
Puii trăiesc în adăposturi aglomerate și duc o viață plictisitoare și stresantă.  În aceste spații înschise, pe fiecare metru pătrat sunt înghesuiți aproximativ 19 pui, ceea ce nu le oferă spațiul necesar de a se mișca.
Iar aceste lucruri, împreună cu greutatea incredibil de neobișnuită pentru vârsta lor, le cauzează boli osoase și imposibilitatea de a se ține pe picioare.
Sunt forțați să trăiască în propriile fecale și pot agoniza în mizerie ore întregi. Din nefericire, legile europene sunt total inadecvate și nu protejează animalele suficient.
 
Metodele de asomare nu sunt eficiente și majoritatea puilor sunt conștienți în momentul uciderii brutale.
Foto: Otwarte Klatki
Pentru a reduce cele mai cumplite probleme în industria puilor broiler, aproape 30 de organizații europene pentru protecția animalelor au formulat criteriile unui Angajament European pentru Puii Broiler (European Chicken Commitment). Aproximativ 200 de companii din SUA și Europa s-au angajat că vor îndeplini aceste criterii. Puteți accesa mai multe informații despre European Chicken Commitment aici.

 

Colegii noștri din Open Wing Alliance i-au convins deja pe liderii Subway din SUA și Canada să crească standardele de bunăstare animală în anul 2017. În Europa, în ultimii trei ani, Subway a evitat să facă o declarație concretă.

 

E timpul ca Subway să își respecte promisiunea ce ține de producție etică și sustenabilă și să accepte implementarea standardelor ridicate de bunăstare a animalelor. 

Distribuie pe:

facebook
Facebook
twitter
Twitter
email
Email

Accesează site-ul oficial al campaniei