De ce F.R.E.E.?

Asociația F.R.E.E. este printre singurele organizații din România care luptă împotriva abuzurilor și exploatării la care sunt supuse animalele din ferme, dar și alte categorii de animale, precum cele din circuri, zoo, cele folosite în testarea de produse cosmetice etc. A fost fondată în anul 2017, cu scopul principal de a promova drepturile animalelor în România, de a informa cu privire la suferința animalelor din ferme, dar și de a le îmbunătăți viața, prin diferite inițiative ce țintesc schimbarea la nivel de comunitate, la nivel de corporații și firme, dar și la nivel legislativ. Sprijinind F.R.E.E. sprijini inițiative și proiecte realizate pentru acele animale a căror suferință este trecută de multe ori cu vederea în România.

Vom prezenta metoda de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit oferită de ANAF, dar și o soluție potrivită în timpul pandemiei, care vă ajută să evitați deplasarea în afara domiciliului și pe care v-o recomandăm.

Vrei să ajuți animalele redirecționând 3.5% către F.R.E.E.?

Alătură-te celor 187 care au redirecționat deja!
 

Metode de redirecționare

Completează declarația online și trimite-ne-o pe email

Aceasta este cea mai simplă metodă.
I.a. Completează declarația cu datele tale pe site-ul redirectioneaza.ro, care are deja datele asociației trecute, și descarcă fișierul (toate câmpurile indicate la date personale sunt obligatoriu de completat și cu diacritice dacă e cazul – ș Ș ț Ț, nu ş Ş ţ Ţ fiindcă cele din urmă au sedile care nu sunt recunoscute pe website);
I.b. Semnează electronic fișierul.
Cum se semnează electronic?

    1. Trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată și instalată pe calculator.
    2. Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign (Completare & Semnare dacă ai meniul în limba română).
    3. Odată ce ai făcut acest lucru, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”.

Poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci o poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci în câmpul menționat mai sus.

  1. Dai clic pe „Done” și semnătura va fi salvată.

I.c. Trimite-ne Declarația completată și semnată pe adresa contact@freeanimals.ro, iar noi vom transmite mai departe Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Deși termenul limită de depunere a declarațiilor este 25 mai, vă rugăm să ni le trimiteți până la data de 20 mai, pentru ca noi să avem răgaz să mergem la ANAF.

Completează și depune declarația în Spațiul Virtual setat de ANAF

Aceasta e o metodă prin care declarația va fi depusă direct la ANAF, pe SPAȚIUL PRIVAT VIRTUAL. Spațiul privat virtual constă într-un cont online de unde vei putea încărca formularul. Pentru început, ai nevoie să fii înscris (să ai respectivul cont).
II.a. Dacă nu ești înrolat (cel mai probabil caz), iată mai jos pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te înrola:
1. Intră pe https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/
2. Alege una dintre opțiuni:
2.1. Înregistrarea cu parolă – presupune completarea unui formularul, ca cel de mai jos:

Aici sunt 3 opțiuni în funcție de ce alegeți în câmpul „Tipul de aprobare”.

  • Verificare număr document (în poza de mai sus) – unde trebuie să introduceți numărul unui document primit de la ANAF în câmpul Număr document (scrisoare primită de la MFP sau somație de la ANAF, ambele se primesc prin poștă).
  • Aprobare la ghișeu – aici este necesară prezența fizică la un ghișeu ANAF, mai exact trebuie să mergeți la un ghișeu ANAF cu BI/CI, o copie și numărul de înregistrare primit pe email după ce completați formularul.
  • Verificarea număr înregistrare decizie – aici trebuie să scrieți mai jos (în căsuța Număr decizie) numărul unei decizii de impunere (în partea de sus a documentului hârtie primit de la ANAF şi precedat de textul ‘Nr.înregistrare’.) sau numărul unei decizii referitoare la obligaţii de plată accesorii (indicat în colţul stânga sus pe documentul hârtie primit de la ANAF şi precedat de textul ‘Nr.’)

2.2. Înregistrarea cu certificat digital
Dacă nu il ai, trebuie să urmezi pașii de aici: https://www.certsign.ro/ro/resurse/procedura-de-emitere-certificate-digitale
După ce l-ai obținut, trebuie să completezi formularul de aici:
https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularjuridice.jsp#pf

II.b. Dacă deja ești înrolat, poți să depui direct formularul prin cont (nu e nevoie să îl printezi, semnezi și scanezi ci doar să completezi datele necesare în formularul online și apoi să-l uploadezi).

Mai multe informații aici:

Cum ne ajută pe noi această contribuție? Proiectele noastre.

Vrei să știi cum vor fi folosite sumele redirecționate? Susținând aceste proiecte pe care le desfășurăm momentan!

Printr-o serie de proiecte variate, luptăm împotriva diverselor forme de exploatare a animalelor, axându-ne pe animalele exploatate și abuzate în ferme.

Luptăm împotriva celor mai crude practici din fermele industriale: eliminarea cuștilor din fermele de ouă din România, prin dialog și campanii adresate supermarketurilor, restaurantelor și altor firme din sectorul alimentar; suntem membri ai Alianței Open Wing, dedicată eliminării celor mai barbare practici din fermele avicole. Odată cu aceasta, luptăm să interzicem, la nivel legislativ, toate cuștile din fermele de animale de pe teritoriul Europei, prin campania End The Cage Age.

Pentru că tinerii din România trebuie să fie informați, să li se ofere timpul și resursele pentru a înțelege legătura dintre drepturile animalelor, criza climatică și alimentele pe care le consumă zi de zi, am lansat proiectul Școala de sustenabilitate. Acesta presupune susținerea de lecții în școlile din România, la finalul cărora au loc discuții cu elevii despre subiectele prezentate. Ei vor primi broșuri care să completeze și să clarifice informațiile noi ce le-au fost prezentate.

Fiindcă a adopta o alimentație vegană poate fi dificil, am lansat Start 22+, un program complex ce oferă, celor care doresc să facă această schimbare, toate informațiile de care au nevoie, făcând, în același timp, parte dintr-o minunată comunitate unde toți aleg să devină cea mai bună versiune a lor.

Prin platforma Vegan în România, începută în vara anului 2016, informăm cu privire la cruzimea și modul injust în care sunt tratate animalele, iar prin inițiativa Fur Free Forever, alături de alte ONG-uri din Europa de Est, creștem gradul de conștientizare cu privire la brutalitatea fermelor de blană și promovăm alternative lipsite de cruzime.

Numai prin ajutorul și implicarea voastră putem construi acea lume în care toate animalele sunt respectate și trăiesc alături de noi, nu pentru noi.

Pentru alte informații cât și pentru ajutor privind depunerea declarației, scrieți-ne pe contact@freeanimals.ro sau pe Facebook.
Vă mulțumim pentru sprijin,
Echipa F.R.E.E.

Spune-le și celorlalți despre campania de redirecționare!