Pui Convențional


Prin proiectul ”Pui Convențional”, ne propunem să îmbunătățim bunăstarea puilor crescuți pentru carne în industria avicolă românească pentru a reduce semnificativ suferința acestora. Obiectivele principale ale proiectului sunt de a oferi informații exacte și de a crește nivelul de conștientizare a industriei și a consumatorilor privind practicile din fermele industriale, oferind alternative viabile. Prin urmare, rolul principal al proiectului este de a motiva companiile din industria alimentară să urmeze tendința de a renunța la producția și comercializarea de pui care aparțin raselor cu creștere rapidă și de a le înlocui cu pui cu creștere lentă. „Angajamentul European pentru Pui” a fost creat ca urmare a rezultatelor și recomandărilor științifice, stabilind condițiile minime necesare pentru îmbunătățirea creșterii puilor destinați consumului.

În colaborare cu Alianța Open Wing, proiectul „Pui Convențional” a început în 2023 și are ca obiectiv principal schimbarea sistemică a modului în care sunt crescuți puii în industria avicolă. Misiunea principală a proiectului este de a reduce semnificativ suferința puilor destinați consumului și de a îmbunătăți semnificativ bunăstarea acestora. Din cauza utilizării intensive a antibioticelor, condițiile de creștere în prezent afectează nu numai bunăstarea animalelor, ci și siguranța alimentară.

Ca urmare a condițiilor de creștere și a caracteristicilor genetice, aproximativ 90% dintre puii crescuți în România și în Europa prezintă o bunăstare scăzută. Acești pui, care fac parte din rasa cu creștere accelerată, își pun corpul sub presiune enormă. Greutatea excesivă asupra țesuturilor și oaselor lor provoacă probleme cardiace și musculare. Potrivit Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), puii crescuți în hale în condiții de aglomerație (densitate ridicată) nu pot manifesta comportamentele naturale, ceea ce le afectează și mai mult sănătatea și bunăstarea.
Încurajăm companiile din industria alimentară să facă o tranziție graduală către producția și înlocuirea raselor de pui cu creștere lentă, cât și să fie mai responsabile cu privire la acest subiect.

Pentru început, lucrăm la atingerea obiectivelor pe 2 căi:

  • Încercarea unei colaborări cu companiile pentru a le responsabiliza să facă schimbări graduale în practicile de creștere a animalelor și să devină mai transparente
  • Prin intermediul campaniilor de promovare și conștientizare, prin care oferim publicului informații și educație cu privire la condițiile reale de creștere a puilor, precum și opțiuni concrete

Pui crescuți în condiții inumane în fermele industriale

Facebook
LinkedIn
WhatsApp