Fii vocea ființelor al căror glas este înăbușit de exploatare și suferință! Cum? Redirecționând 2% din impozitul pe venit către asociația F.R.E.E.

Exploatarea animalelor, ca parte a procesului agriculturii intensive, ridică numeroase probleme, în primul rând de natură morală, cu privire la suferința ființelor prinse în acest proces, dar, bineînțeles, și pentru mediul înconjurător și pentru sănătatea noastră.

Asociația F.R.E.E. a fost fondată în anul 2017, cu scopul principal de a promova drepturile animalelor în România, de a informa cu privire la suferința animalelor din ferme, dar și de a le îmbunătăți viața, prin diferite inițiative ce țintesc schimbarea la nivel de comunitate, la nivel de corporație, dar și la nivel legislativ.

Poartă această luptă alături de noi, urmând pașii de mai jos și redirecționând către F.R.E.E. 2% din suma pe care deja o plătești statului român, ca parte a impozitului pe venit!

Pași de urmat:

1. Descarcă Declarația 230 de aici (link pentru descărcare), ce conține datele asociației.

2. Printează declarația și completează de mână, cu majuscule, în următoarele secțiuni din formular, apoi semnează la final:

I) Datele de identificare a contribuabilului.
II) Secțiunea II din formular se completează de contribuabilii care, în anul 2019, au realizat venituri din salarii, pensii și/sau din activităţi independente, realizate în baza contractelor de activitate sportivă pentru care impozitul se reține la sursă. La punctul II.B., punctul 2, se bifează opțiunea privind distribuirea sumei pentru o perioadă de un an sau doi.
III) Secțiunea III din formular se completează de către persoanele fizice care au realizat în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019 inclusiv, venituri din activități independente/activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit, drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real și/sau din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

ALTERNATIV, poți completa formularul online, cu ajutorul site-ului Redirectioneaza.ro și apoi să descarci formularul complet, pe care doar să îl printezi și să semnezi.

3. Acest formular trebuie să ajungă la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) până cel târziu în data de 25 mai 2020. Pentru aceasta, ai 3 opțiuni:

  • Îl depui personal la sediul ANAF de care aparții (vezi aici adresele);
  • Îl trimiți prin poștă cu scrisoare recomandată sau cu confirmare de primire la sediul ANAF de care aparții (vezi aici adresele);
  • Îl depui online folosind Spațiul privat virtual (instrucțiuni aici; această opțiune e mai greoaie și le recomandăm pe celelalte).

Vrei să știi cum vor fi folosite sumele redirecționate? Susținând proiectele pe care le desfășurăm momentan!

Proiecte

Printr-o serie de proiecte variate, luptăm împotriva diverselor forme de exploatare a animalelor, axându-ne pe animalele exploatate și abuzate în ferme.

Acționăm împotriva celor mai crude practici din fermele industriale: eliminarea cuștilor din fermele de ouă din România, prin dialog și campanii adresate supermarketurilor, restaurantelor și altor firme din sectorul alimentar; suntem membri ai Alianței Open Wing, dedicată eliminării celor mai barbare practici din fermele avicole. Odată cu aceasta, luptăm să interzicem, la nivel legislativ, toate cuștile din fermele de animale de pe teritoriul Europei, prin campania End The Cage Age.

Pentru că tinerii din România trebuie să fie informați, să li se ofere timpul și resursele pentru a înțelege legătura dintre drepturile animalelor, criza climatică și alimentele pe care le consumă zi de zi, am lansat proiectul Școala de sustenabilitate. Acesta presupune susținerea de lecții în școlile din România, la finalul cărora au loc discuții cu elevii despre subiectele prezentate. Ei vor primi broșuri care să completeze și să clarifice informațiile noi ce le-au fost prezentate.

Fiindcă a adopta o alimentație vegană poate fi dificil, am lansat Start 22+, un program complex ce oferă, celor care doresc să facă această schimbare, toate informațiile de care au nevoie, făcând, în același timp, parte dintr-o minunată comunitate unde toți aleg să devină cea mai bună versiune a lor.

Prin platforma Vegan în România, începută în vara anului 2016, informăm cu privire la cruzimea și modul injust în care sunt tratate animalele, iar prin inițiativa Fur Free Forever, alături de alte ONG-uri din Europa de Est, creștem gradul de conștientizare cu privire la brutalitatea fermelor de blană și promovăm alternative lipsite de cruzime.

Numai prin ajutorul și implicarea voastră putem construi acea lume în care toate animalele sunt respectate și trăiesc alături de noi, nu pentru noi.

Vă mulțumim,
Echipa F.R.E.E.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *