Acțiune anti-blană Tg. Jiu 2018 (F.R.E.E.)
Acțiune anti-blană Tg. Jiu 2018 (F.R.E.E.)

(București/Iași, 28 noiembrie 2019)

Pe 30 noiembrie, între orele 16:00 și 18:00, organizația pentru drepturile animalelor F.R.E.E. va găzdui o acțiune de informare a populației despre industria blănurilor. Evenimentul cu numele „Earthlings Experience” – inspirat de documentarul „Earthlings” (Pământenii) – va avea loc atât la Iași cât și la București, în zone centrale ale celor două orașe. O parte dintre voluntari vor arăta pe laptopuri și tablete videoclipuri despre practicile de rutină ale industriei, iar ceilalți vor răspunde trecătorilor la întrebări.

Milioane de nurci, vulpi, ratoni, chinchille, dar și pisici și câini sunt uciși anual pentru aplicațiile de blană de pe jachete, cizme sau ciucuri de căciuli, cât și pentru haine întregi de blană, căciuli și obiecte decorative.

Cele mai multe animale exploatate pentru blana lor își petrec scurta viață în cuști, iar apoi sunt ucise prin lovire, gazare sau electrocutare. Alte animale, precum coioții, sunt vânate folosind capcane și au parte de o moarte lentă în agonie.

În fermele de blană din România, sunt ucise în fiecare an peste 240.000 de nurci și 13.000 de chinchille.

„Doar o lege care să interzică exploatarea animalelor pentru blană le-ar putea salva, iar, pentru a obține acest lucru, este nevoie de o populație informată și conștientă, care nu plătește pentru cruzime, mai ales când există alternative”, declară Alina Puiu, reprezentantă F.R.E.E.

Acest eveniment face parte din proiectul Fur Free Forever, al mai multor organizații din Europa de Est. În aceeași perioadă, în mai multe orașe ale lumii, vor avea loc proteste organizate de PETA împreună cu alte organizații, împotriva firmei Canada Goose, care ucide coioți pentru a le folosi blana în aplicații de pe jachete.

Asociația F.R.E.E. invită persoanele care își doresc dreptate pentru aceste animale să participe la acțiune, pentru a informa oamenii despre cruzimea din spatele hainelor și accesoriilor din blană. Mai multe detalii se găsesc pe paginile de Facebook ale evenimentelor:

Acțiune anti-blană Iași 2018 (F.R.E.E.)
Acțiune anti-blană Iași 2018 (F.R.E.E.)
Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *