Semnează și tu Inițiativa Save Cruelty Free Cosmetics!

Asociația F.R.E.E. se implică într-o nouă inițiativă cetățenească europeană, Save Cruelty Free Cosmetics, care are drept scop interzicerea testării pe animale pentru producția de cosmetice la nivelul Uniunii Europene..

Știai că?

Produsele cosmetice, farmaceutice, de curățenie sau îngrijire personală, dar și ingredientele care intră în compoziția acestora pot fi sau nu testate pe animale. Cele mai exploatate animale în scopul experimentării în laborator sunt șoarecii și șobolanii, câinii (în special cei din rasa Beagle, fiindcă sunt docili și iertători), iepurii (sunt adesea folosiți în teste ce implică iritația ochilor, teste ce duc de cele mai multe ori la orbire), hamsterii, porcușorii de guineea și animalele din ferme. Multe dintre aceste teste presupun otrăvirea cu diverse substanțe, imobilizarea, hrănirea cu forța ori înfometarea, izolarea, infectarea cu agenți patogeni și în final uciderea animalelor.

Este testarea pe animale necesară?

Evoluția științifică și tehnologică ne oferă posibilitatea de a înceta testarea pe animale, de a face experimentele fără a le produce suferință. Cu toate acestea, majoritatea motivelor pentru care testarea pe animale încă se practică în zilele noastre nu sunt de ordin științific, ci au legătură cu comoditatea și dezinteresul. De asemenea, 95% dintre medicamentele care trec de etapa testării pe animale se dovedesc a fi ineficiente și periculoase atunci când sunt testate pe voluntari umani.

Cine se află în spatele acestei inițiative?

Artistul Paul Mc.Cartney, membru al trupei The Beatles și vechi aliat al animalelor, susține această inițiativă europeană inițiată de PETA, Dove, The Body Shop și peste 100 de organizații de protecție a animalelor, toate având ca scop comun interzicerea testării pe animale în Uniunea Europeană!

Până în momentul de față, s-au strâns 387.000 semnături din numărul necesar de 1,2 milioane din cel puțin 7 țări în care a fost atins pragul minim de susținere. Cehia, Slovacia, Țările de jos, Finlanda și foarte recent Germania au atins pragul declarațiilor de susținere necesare acestei cauze. Alătură-te nouă pentru o Europa fără cruzime.

Cum poți ajuta animalele?

Poți ajuta animalele în mod direct achiziționând doar produse care poartă certificarea cruelty-free (verifică existența pe ambalaj a unuia din simbolurile de mai jos) și semnând inițiativa: