Asociația F.R.E.E. a fost fondată în anul 2017, cu intentia de a implementa proiecte de calibrul celor internationale care sa aduca schimbari reale in viata animalelor din fermele romanesti. Scopul nostru este de a promova drepturile animalelor în România, de a le îmbunătăți viața, de a oferi cât mai multe informații cu privire la suferința prin care trec animale din ferme și nu numai și totodată de a promova modul de viata vegan.
Exploatarea animalelor a luat o amploare foarte mare de-alungul timpului, iar acest aspect ridică multe probleme, în principal pentru calitatea vieții animalelor, pentru natură iar mai apoi pentru sănătatea tuturor.
Considerăm că doar împreună putem să construim o lume mai bună!
Proiectele de welfare (bunăstare a animalelor) sunt mijloacele prin care putem să contribuim la îmbunătățirea modului în care își trăiesc in momentul de fata viața animalele din ferme. O viață scurtă, cu multă suferință, în condiții greu de imaginat și de cele mai multe ori lipsită de lumina naturală a soarelui.
Mai jos regăsiți câteva detalii cu adevărul din spatele industriei, care cu siguranță vă vor da de gândit.
Păsările din fermele de ouă traiesc înghesuite în cuști atât de mici încât întinderea normală și naturală a aripilor este aproape imposibilă, iar de-a lungul scurtei lor vieti de aproximativ 2 ani nu au acces la spatiu de miscare, astfel că, atunci când sunt scoase din cuști pentru a fi ucise oasele lor sunt atât de fragile încât se pot rupe.
În multe ferme de carne sunt folosite rase obținuțe prin selecție artificială, numite broiler, care în doar o lună ajung de la puiul abia ieșit din ou, la mărimea exagerată de la final. Corpurile lor sunt masive, pieptul și pulpele mărite datorite cererii crescute pentru aceste zone ale corpului iar inima se forțează să pompeze suficient sânge pentru susținerea trupul lor îngrășat artificial, lucruri ce duc la dureri îngrozitoare.
Scroafele care au născut pui sunt ținute în cuști atât de limitate încat nici nu se pot întoarce, fiind țintuite jos, fără posibilitatea de a face nici măcar un pas.
Prin proiectele de welfare, www.romaniafaracusti.ro si www.puiconventional.ro, dorim să ajutăm aceste fiinte care nu pot vorbi în numele lor decât prin intermediul nostru și care din păcate nu vor avea o a doua sansă la viață. Viitorul nu arată prea bine, deoarece animalele vor continua să se nască și să treacă prin aceleași chinuri, până când vom reuși sa scădem în mod conștient și semnificativ consumul de carne, lapte ouă, și orice produs derivat din acestea.
Pe lângă implicarea în aceste proiecte, vom continua sa promovăm veganismul, să îl încurajăm și bineînțeles să oferim o platformă pe care o pot accesa cei care vor să adopte acest stil de viață. Programul prin care oferim sprijin este Start22+, locul ideal unde poți întâlni oameni care au luat aceeasi hotărâre ca și tine, și locul unde vei avea parte de îndrumare și sfaturi. Te poți înscrie pe www.start22.ro și poți afla mai multe informații despre veganism pe www.veganinromania.ro.
Pentru că ne preocupă protecția mediului și sustenabilitatea, acestea se reflectă în proiectele și acțiunile noastre.